x
Empty

Nieuws

Terug

2018 begint goed: zicht op water voor 45.000 mensen!

Goed nieuws van het bestuur van Water for Life op de valreep van dit jaar: maar liefst vier nieuwe projectvoorstellen zijn goedgekeurd. De nieuwe projecten die in 2018 van start gaan, geven samen bijna 45.000 mensen verbeterde toegang tot water en/of sanitatie.

Bangladesh
Voor de derde keer op rij gaat er een project van start in de arme wijk Dhamalkot in Dhaka (Bangladesh). Op deze plek leverde DWASA, het lokale waterbedrijf van Dhaka, nog geen water. Daarom wordt er een waterleidingnetwerk aangelegd en worden er watertappunten gebouwd. 10.000 mensen in de wijk krijgen hierdoor toegang tot goed en betaalbaar drinkwater. In samenwerking met een lokale partner zal de bevolking door middel van trainingen gewezen worden op het belang van hygiëne voor een goede gezondheid.

Filippijnen
In Cebu op de Filippijnen wordt met financiering van Water for Life een waterleidingnetwerk gerealiseerd. Maar dat is niet voldoende om de bevolking ook echt te helpen. Een groot deel van de huishoudens van Cebu is namelijk te arm om een huisaansluiting te betalen. Het nieuwe Water for Life-project zorgt ervoor dat 3.566 huishoudens in aanmerking komen voor een subsidie om een huisaansluiting te financieren, zodat ook de allerarmsten toegang krijgen tot kraanwater.

Kenia
In Njuguini (Kenia) heeft 60% van de bevolking geen toegang tot het drinkwater van het lokale drinkwaterbedrijf. Deze mensen zijn aangewezen op ondiepe watertjes en rivieren en drinken dus veelal vervuild water. Met het nieuwe door Water for Life gefinancierde project komt daar verandering in. Er wordt 53 kilometer netwerk aangelegd, er komt een opslagtank waarin ruimte is voor 225 liter water, er komen 50 gedeelde tappunten en het doel is dat er 780 huisaansluitingen gerealiseerd worden.

Ghana
Sinds een paar jaar is Water for Life betrokken bij het Football for Water – Ghana Wash Window-project. In totaal wordt binnen dit project op 20 scholen in Ghana geïnvesteerd in sanitaire voorzieningen en hygiëne-trainingen. Met deze scholen komen we in totaal op 100 scholen in Elmina en Cape Coast die we van water en sanitatie hebben voorzien. Het gaat goed: de gemeente neemt verantwoordelijkheid en de docenten zijn actief betrokken bij het trainen van de kinderen en onderhouden van de faciliteiten.

Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten