x
Empty

Nieuws

Terug

Aan de slag met 5 nieuwe projecten

Op 17 mei heeft ons bestuur vijf projectvoorstellen goedgekeurd. Wij zijn verheugd om te kunnen melden dat Water for Life deze projecten in de Filipijnen, Zimbabwe en Mozambique mede gaat financieren. Met een investering van € 512.000,- zullen 37.074 mensen toegang krijgen tot kraanwater en 11.064 leerlingen zullen water- en sanitaire voorzieningen krijgen op school.

Project 1: veilig water voor 11.424 mensen in Cowdray Park, Zimbabwe
Het eerste project dat is goedgekeurd, is een project in Bulawayo, Zimbabwe. De arme wijk Segment 15 zal worden aangesloten op het leidingnetwerk. Op dit moment krijgen de mensen daar nog gratis water, maar daarmee is er geen geld voor onderhoud en beheer. Er komt bovendien vaak geen water uit de kraan. Daar komt verandering in, want binnen het beoogde project wordt er 15,6 km nieuwe leiding aangelegd en zullen 1.632 mensen beschikken over een wateraansluiting. Deze aansluitingen hebben straks allemaal een watermeter, waardoor iedere klant een vast bedrag betaalt per liter. Het lokale waterbedrijf is verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer. Zij ontvangen ondersteuning van de experts van Nederlandse waterbedrijven.

Project 2: kraanwater voor 8.325 mensen in Manga, Mozambique
Manga is een van de armste wijken in Beira. Momenteel heeft minder dan 30% van de mensen daar toegang tot water, omdat het leidingnetwerk dat er ligt onvoldoende capaciteit heeft en maar door een deel van de mensen wordt gebruikt. De mensen maken nu vooral gebruik van open putten, waarvan het water vervuild is. Soms kopen zij water voor hoge tarieven van particuliere waterverkopers. Dankzij de financiering van Water for Life krijgen alle mensen in Manga straks toegang tot kraanwater voor een betaalbare prijs. In samenwerking met FIPAG, het lokale waterbedrijf, wordt er een leidingnetwerk van 19,5 kilometer aangelegd. Al 800 huishoudens hebben aangegeven graag een eigen aansluiting te willen!

Project 3: water en sanitair voor 5 scholen in Mozambique
Sinds 2012 subsidieert Water for Life samen met andere partijen het Football for Water-programma. Dankzij Water for Life hebben al 34 scholen binnen het programma toegang gekregen tot water- en sanitaire voorzieningen. Nu hebben nog eens 5 scholen verzocht om deel te nemen. Deze scholen, met maar liefst 11.064 leerlingen, hebben op dit moment nauwelijks toiletten die bovendien vaak in slechte staat zijn. Zij weten dat er trainingen zullen worden gegeven en dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor het onderhoud en beheer. De scholen verheugen zich er enorm op dat ze straks gebruik kunnen maken van schone toiletten en dat er drinkwater beschikbaar is voor alle kinderen.

Project 4: toegang tot water voor 3.900 mensen in Cagayan d’Oro, Filipijnen
Cagayan d’Oro is een van de snelstgroeiende steden op het eiland Midano op de Filipijnen. Deze stad wordt vaak bedreigd door zware regenval en daardoor zijn er regelmatig overstromingen. De arme mensen wonen meestal in gebieden rondom de rivier, waardoor zij soms opnieuw alles verliezen. Met financiering van de overheid en andere investeerders zijn er nieuwe huizen voor deze mensen gebouwd. Doordat ook Water for Life hier gaat investeren, krijgen deze mensen naast een goed dak boven hun hoofd straks ook toegang tot kraanwater.

Project 5: schoon water voor 13.431 mensen in Bayawan, Filipijnen
Meer dan 70% van de mensen op de Filipijnen is arm. Om een wateraansluiting te krijgen van het waterbedrijf, betalen nieuwe klanten aansluitkosten. Helaas kunnen de meeste inwoners dit niet betalen. Hierdoor moeten ze vaak water kopen van particuliere verkopers, waardoor ze per liter water veel meer betalen! Het waterbedrijf heeft daarom een voorstel geschreven om ook deze arme mensen toegang te kunnen geven tot kraanwater. Door dit voorstel te financieren zorgt Water for Life ervoor dat 2.442 huishoudens worden aangesloten op het leidingnetwerk en zullen de arme mensen in Bayawan City en Santa Catalina beschikken over kraanwater voor een eerlijke prijs.

Wil je meer weten over deze projecten? Houd onze nieuwsupdates dan goed in de gaten via https://www.waterforlife.nl/nieuws/

Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten