x
Empty

Nieuws

Terug

Tags:

Annamarie Thomas geeft startschot Schaatsen voor Water

Schoolkinderen schaatsen voor schoon drinkwater in Malawi

De schaatsen kunnen weer aan! Vanochtend gaf Annamarie Thomas het startschot voor de vijftiende editie van de landelijke schaatsactie Schaatsen voor Water. Duizenden kinderen uit het hele land schaatsen vanaf vandaag tot en met 27 november zoveel mogelijk rondjes om geld op te halen voor schoon drinkwater op basisscholen in Malawi. Dat geld wordt door onder meer Water for Life besteed aan water- en sanitatieprojecten.   

 

1513

In Nederland is schoon drinkwater heel normaal. In veel Afrikaanse landen is dat een grote luxe. Op scholen in Malawi zijn vaak geen wc’s en er is geen plek om de handen te wassen. De hygiëne is er slecht. Kinderen moeten uren lopen om water te halen uit verafgelegen waterbronnen. Door het vervuilde water en de gebrekkige hygiëne worden ze snel ziek of moeten ze zorgen voor zieke familieleden. Veel kinderen kunnen daardoor niet naar school. Jaarlijks missen ze samen ruim 443 miljoen schooldagen. Tijd voor actie dus!

Nieuwe watertappunten
Samen met Plan Nederland en de KNSB gebruikt Water for Life de opbrengst van Schaatsen voor Water voor water- en sanitatieprojecten op basisscholen in Malawi. Er worden nieuwe watertappunten gebouwd zodat duizenden kinderen en hun families straks gebruik kunnen maken van veilig drinkwater en betere hygiëne. Ook krijgen ze voorlichting over hoe ze de voorzieningen moeten gebruiken en schoonhouden.

Tijdens de officiële opening van Schaatsen voor Water 2015 op de schaatsbaan in Haarlem trad meidengroep Raak! op. Zij zongen hun nieuwe lied #Goedgedaan, dat ze samen met rapper Yes-R opgenomen hebben en dat helemaal gaat over water.

1511

Lees meer op www.planvoorwater.nl en kijk ook eens naar het filmpje waarin Annamarie Thomas te zien is!

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten