x
Empty

Nieuws

Terug

Tags:

Een beter leven voor elf Mozambikaanse dorpen

Betere watervoorzieningen in maar liefst elf dorpjes ten noorden van Lichinga (Mozambique), met bij elkaar ongeveer 15.000 inwoners. Dat is de mooie score van het Water for Life-project dat zo goed als afgerond is en in april officieel opgeleverd wordt.

472

De watervoorziening in de elf dorpjes was flink verouderd. Daardoor hadden de inwoners maar nauwelijks schoon en veilig drinkwater en was het leven er zwaar. Samen met het lokale waterbedrijf FIPAG en het Nederlandse bedrijf A.Hak ontwikkelde Water for Life een plan om die situatie te verbeteren.

Groeiende bevolking
Wat is er allemaal gebeurd in de afgelopen maanden? Oude waterputten zijn schoongemaakt, bestaande handpompen werden gerepareerd. Er werden nieuwe handpompen geïnstalleerd en lekkende leidingen vervangen. Ook zijn er extra watervoorzieningen aangelegd om de groeiende bevolking van water te kunnen blijven voorzien. Er zijn nieuwe waterputten geboord, tanks geplaatst en er is drie kilometer aan nieuw waterleidingnetwerk aangelegd.

Tijd voor trainingen
De verbeteringen zijn enthousiast ontvangen door de lokale bevolking. De mensen zijn blij met de extra putten en ook de reparatie van de bestaande putten viel in goede aarde. De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond. Zoals altijd sluit Water for Life ook dit project af met een bewustwordingscampagne waarin het belang van schoon water, hygiëne (handen wassen), de waterrekening betalen en een schoon milieu wordt benadrukt. De komende weken worden 63 leden van de lokale water comités en de beheerders van de publieke tapkranen gedurende vijf dagen getraind. Het is de bedoeling dat zij hun kennis vervolgens delen met hun dorpsgenoten.

Meer foto’s zien? Kijk op Facebook!

Bekijk alle projecten van Water for Life
Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten