x
Empty

Nieuws

Terug

Tags:

Drinkwater dichter bij huis in Harar

Er zijn flinke stappen gezet in Harar, Ethiopië. De inwoners van deze stad hadden al toegang tot schoon drinkwater, maar moesten daar nog wel veel kilometers voor afleggen. Daar is nu verandering in gekomen! Bijna 21.000 inwoners kunnen nu thuis of dichter bij huis water halen. 

De inwoners die nog geen water aan huis hadden, vulden hun jerrycans met water uit de openbare watertappunten. Ze moesten hiervoor erg ver lopen en daarom kochten ze vaak water van hun buren die een eigen huisaansluiting hadden. Maar water is schaars, dus de buren vroegen steeds hogere prijzen of verkochten hun water helemaal niet meer. Het werd in Harar dus steeds moeilijker om aan water te komen.

Nieuwe aansluitingen
Daarom heeft Water for Life in de stad en in de omliggende dorpen het waterleidingnetwerk verbeterd. Er zijn 365 gedeelde aansluitingen gerealiseerd, zodat meer mensen thuis toegang tot drinkwater hebben en hiervoor niet meer zo ver hoeven te lopen. Vijf huishoudens kunnen van één aansluiting gebruikmaken. De 5.840 inwoners van Harar zijn erg blij met de nieuwe wateraansluitingen. Ze staan zelfs in de rij bij het lokale waterbedrijf HWSSA om een eigen aansluiting aan te vragen.

Watertappunten
Omdat steeds meer inwoners nu gebruikmaken van een eigen of gedeelde wateraansluiting, worden de publieke watertappunten steeds meer overbodig. Het lokale waterbedrijf HWSSA heeft nog tachtig openbare waterpunten verspreid over de stad in zijn beheer, maar achttien watertappunten zijn inmiddels gesloten omdat ze niet meer nodig zijn. Mooi nieuws!

Bekijk dit project
Bekijk alle projecten van Water for Life
Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten