x
Empty

Nieuws

Terug

Tags:

De eerste waterleiding in Chimoio ligt in de grond!

Eindelijk is het dan zover: het project in de gebieden Chimoio Piloto en Augustino Neto (Mozambique) is van start gegaan. In augustus werd tijdens een feestelijke bijeenkomst de eerste leiding officieel in de grond gelegd.

Dat gebeurde in aanwezigheid van de nationale media en veel belangrijke afgevaardigden van de Mozambikaanse overheid, de gemeenschap en het lokale drinkwaterbedrijf FIPAG. Voor de ruim 25.000 inwoners van Chimoio Piloto en Augustino Neto betekent de aftrap van dit project een eerste stap in de richting van toegang tot schoon drinkwater. Iets waar ze al tijden naar uitkijken!

Aan de slag
Tijdens de ceremonie werden toespraken gehouden en werd de eerste waterleiding in de grond gelegd en bedekt met zand. Er was live muziek van de lokale band en er werd volop gedanst en gezongen. Direct na het leggen van deze eerste leiding is het projectteam aan de slag gegaan met de verdere uitvoering. In totaal zal er 18,8 kilometer waterleiding aangelegd worden. Er komen tien openbare waterpunten en er is budget voor het realiseren van 1.000 huisaansluitingen. Het project zal naar verwachting eind van dit jaar afgerond worden.

Bekijk dit project
Bekijk alle projecten van Water for Life
Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten