x
Empty

Nieuws

Terug

Tags:

Project Update Lilongwe – Malawi

Er stroomt bijna kraanwater uit de 15 nieuwe waterkiosken in Mchezi!

Met de financiering van Water for Life en het lokale waterbedrijf Lilongwe Water Board hebben we het afgelopen jaar 15 waterkiosken gebouwd. Deze zijn ondertussen bijna allemaal aangesloten op 8 kilometer nieuw leidingnetwerk. De mensen in Mchezi – een arm buitengebied van de stad Lilongwe – hadden geen toegang tot water. Zij moesten heel ver lopen, water uit riviertjes of beekjes halen, of water kopen van private verkopers, wat veel duurder is. Het waterbedrijf heeft daarom een voorstel ingediend bij Water for Life om deze mensen aan te sluiten op het leidingnetwerk.

De uitvoering

Experts van het lokale waterbedrijf hebben, met ondersteuning van een Nederlandse projectleider, een ontwerp gemaakt en verzorgen de supervisie zodat de kwaliteit van de materialen en de aanleg is geborgd.

En dan?

Straks is de infrastructuur eigendom van het lokale waterbedrijf. Zij zorgen ervoor dat er water door de leidingen zal stromen, en zullen hiervoor een ‘eerlijke’ prijs vragen. Deze prijs is gereguleerd. Dat mensen moeten betalen is noodzakelijk, op die manier kan het water de kosten dekken voor het onderhoud en beheer. Bij de kiosken betalen de klanten een vaste prijs per jerrycan. Het water wordt verkocht door mensen uit deze gemeenschap die de waterrekening aan het waterbedrijf betalen en er zelf een klein bedrag mee verdienen.

Op deze manier biedt Water for Life straks aan 3.750 mensen in Mchenzi toegang tot kraanwater dichter bij huis!

Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten