x
Empty

Nieuws

Terug

Tags:

Ethiopië – 150 openbare toiletten tegen drinkwatervervuiling

In Ethiopië heeft maar de helft van de bevolking toegang tot goede sanitaire voorzieningen. Ook in het stadje Sendafa, dichtbij de hoofdstad Addis Abeba, ontbreekt het veel inwoners aan een toilet. Ze doen hun behoeftes zomaar buiten of in de rivier en dat zorgt voor vervuiling van de drinkwaterbronnen. Water for Life start een nieuw project in Sendafa.

In iets meer dan een jaar tijd wordt gewerkt aan de bouw van 150 openbare toiletten. Deze toiletten worden gebouwd op 25 strategische plekken in Sendafa, zoals op scholen en bij markten en gezondheidscentra. Het uiteindelijke doel van het project is om naast vergroten van toegang tot sanitatie, ook de vervuiling van het water in de reservoirs van Sendafa tegen te gaan en zo te zorgen voor schoner drinkwater voor de inwoners.

Handen wassen met regenwater
Bij de nieuwe toiletten komen ook plekken om de handen te wassen. Water hiervoor wordt verzameld door het opvangen van regenwater. Een bewustwordingscampagne gaat het project ondersteunen: op de plekken waar de nieuwe toiletten komen, worden posters opgehangen en flyers uitgedeeld. Ook worden er workshops georganiseerd om de mensen het belang van een goede hygiëne bij te brengen.

Op de foto zie je een van de drinkwaterbronnen die beschermd gaan worden.

Bekijk dit project
Bekijk alle projecten van Water for Life
Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten