x
Empty

Nieuws

Terug

Handen wassen is LEUK!

Emma Lesterhuis bezoekt deze week een aantal scholen in Ghana waar Water for Life bijdraagt aan het Football for Water-programma. Met dit programma worden in totaal 100 scholen en 40.000 kinderen bereikt.

“Al 58 van de geselecteerde scholen in Ghana hebben sanitaire voorzieningen gekregen, met daarbij een plek om de handen te wassen. De leerlingen hebben tijdens trainingen geleerd hoe belangrijk het is om de handen te wassen na elk toiletbezoek. Op elke school is een Health Club opgericht waarin kinderen en docenten zitten die elke week activiteiten organiseren. Met deze activiteiten vragen ze aandacht voor het belang van een veilige en gezonde schoolomgeving. De Health Clubs zorgen er zo voor dat hygiëne een onderwerp blijft op school.”

Zeep
“Het is mooi om te zien hoe leuk de kinderen het handen wassen vinden! Ze beseffen echt dat dit hen helpt om gezond te blijven. Op alle scholen die ik bezocht is zeep beschikbaar. In de meeste gevallen betalen de ouders een kleine bedrag waardoor de zeep aangevuld kan worden als het op is.”

 

 

Bekijk dit project
Bekijk alle projecten van Water for Life
Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten