x
Empty

Nieuws

Terug

Tags:

Het project in Njuguini, Kenia is in volle gang

In Njuguini, Kenia wordt hard gewerkt om 22.000 inwoners verbeterde toegang tot water te bieden.

Njuguini is een arm peri-urbaan gebied net buiten Nakuru en valt sinds kort onder het beheer van het waterbedrijf NARUWASCO. Voor het project startte waren er wel kleine watersystemen, maar geen leidingnetwerk. Bovendien werden bijvoorbeeld de pompen slecht onderhouden waardoor minder dan 50% van de mensen toegang had tot water, dat bovendien onbetrouwbaar en soms van slechte kwaliteit was.

Met dit project heeft straks het hele gebied toegang tot water: er wordt 53 km leidingnetwerk aangelegd en een extra wateropslagtank van 225m3 gebouwd. Hierdoor zullen meer dan 800 huishoudens straks 24/7 toegang hebben tot water. Om de waterkwaliteit te borgen wordt daarnaast een chloor doseer systeem aangelegd.

Start van het project

Na de goedkeuring van het project is het lokale waterbedrijf meteen van start gegaan met de aanbesteding. Dit duurde ongeveer drie maanden. Na de levering van de materialen is gestart met het leggen van de leidingen. Op dit moment liggen 24 km van de 53 km leidingnetwerk in de grond. Daarnaast is ook gestart met het bouwen van de wateropslagtank. De planning is dat alle infrastructuur voor het einde van het jaar is aangelegd en getest. Daarna kunnen de wijkbewoners in Njuguini een aansluiting regelen op het netwerk. Dat betekent dat zij dan altijd beschikking hebben tot water uit de kraan.

 

 

Bekijk dit project
Bekijk alle projecten van Water for Life
Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten