x
Empty

Nieuws

Terug

Tags:

Kenia: betalen voor je water

Helder en duidelijk prepaid systeem

We meldden het een tijd geleden al: in Kenia ging een bijzondere pilot van start, waarbij inwoners van dit Afrikaanse land betalen voor hun water bij prepaid publieke watertappunten. Het eerste tappunt is inmiddels in gebruik genomen.

Dertig prepaid publieke watertappunten, waar inwoners van de dorpjes Kaloleni, Lumumba en Paul Machanga tegen een vergoeding schoon water kunnen halen. Hoe dat in zijn werk gaat? De gezinnen krijgen een token (een klein persoonsgebonden apparaatje) dat ze kunnen opwaarderen. Met de token betalen ze voor hun water voor de komende periode. Zo weten ze precies hoeveel ze moeten betalen en hoeveel water ze daarvoor tot hun beschikking hebben. In totaal zullen 10.000 mensen profiteren.

Nederlands systeem
Het eerste tappunt is inmiddels geïnstalleerd en werkt! Het tappunt is voorzien van een watermeter van Nederlandse makelij: het bedrijf TagMeter Systems heeft gezorgd voor een systeem waarbij de watermeter lang meegaat en weinig onderhoud nodig heeft. Elk watertappunt gaat dertig tot vijftig huishoudens bedienen.

 

488
Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten