x
Empty

Nieuws

Terug

Kevin Ogonda vanuit Kachok: “We kiezen bewust voor een nauwe samenwerking met de lokale gemeenschap”

In Kachok, een arme wijk in Kisumu (Kenia) wordt volop gewerkt aan betere toegang tot schoon drinkwater. Er is een nieuw waterleidingnetwerk aangelegd van 2 km waar reeds 370 huishoudens direct op zijn aangesloten. Ook zijn er publieke watertappunten met 45 prepaid meters geïnstalleerd waarmee nog eens 1.800 huishoudens worden bereikt.

Goede communicatie
Klanten in arme wijken hebben vaak geen vast inkomen en het is voor hen een uitdaging om de maandelijkse waterrekening te betalen. Daarom heeft KIWASCO, het waterbedrijf waar Water for Life in Kisumu mee samenwerkt, Kevin Ogonda als coördinator aangesteld. Hij is verantwoordelijk voor een goed beheer van de voorzieningen en een constante verbetering van de diensten. Kevin: “Bij KIWASCO kiezen we bewust voor een nauwe samenwerking met de lokale gemeenschap. Goede communicatie is ontzettend belangrijk. Zo hebben we bijvoorbeeld, in samenwerking met de inwoners van Kachok, het design van de waterleidingen aangepast aan de behoeften in de wijk.”

Onder supervisie van het waterbedrijf wordt ook het beheer van het systeem deels overgelaten aan de gemeenschap. Met behulp van prepaid meters betalen de klanten een vaste prijs per liter en betalen ze dus alleen voor het water dat ze nodig hebben. Met dit geld kan het waterbedrijf het onderhoud en beheer uitvoeren. “De inwoners hebben zich ontzettend snel aangepast aan de nieuwe technologie van de prepaid meters en zijn erg blij met het water”, aldus Kevin.

Vanwege de mooie resultaten in Kachok is besloten het waterleidingnetwerk met 1 km uit te breiden zodat daar straks in totaal 14.340 mensen beschikken over schoon en veilig drinkwater.

Bekijk dit project
Bekijk alle projecten van Water for Life
Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten