x
Empty

Nieuws

Terug

Tags:

Laatste reis Water for Life-voorzitter Ed Nijpels Ghana

“Prachtig om nog één keer met eigen ogen onze impact te zien”

schermafbeelding-2016-09-20-om-11-16-45
Onlangs reisde de bestuursvoorzitter van Water for Life Ed Nijpels af naar Ghana. Daar woonde hij onder meer de opening van de nieuwe sanitaire voorzieningen van de Ashaiman Cluster of Schools bij. Het was de laatste reis voor Ed Nijpels als voorzitter van Water for Life.

Tijdens de reis naar Ghana bezocht de voorzitter verschillende scholen waar Water for Life samen met Football for Water actief is. Aan dit programma neemt ook Water for Life actief deel. Voormalig profvoetballer Aron Winter was aanwezig, net als verschillende Afrikaanse voetbalhelden. Nijpels: “We hebben het maar weer eens zelf gezien: het is ontzettend doeltreffend om kinderen spelenderwijs – door middel van een pot voetbal – te leren hoe belangrijk het is minimaal vijf keer per dag hun handen te wassen. De kinderen waren blij met de zeepjes die we uitdeelden en snappen inmiddels ook echt dat het gebruik hiervan belangrijk is voor hun gezondheid.”

Impact
Nijpels neemt met spijt afscheid van Water for Life, liet hij weten na terugkomst uit Ghana. “Water for Life is een prachtige stichting om voor te werken; het biedt hulp op zeer effectieve wijze. Dankzij de slimme constructie met Vitens Evides International kunnen we zonder kosten te maken elke gedoneerde euro écht besteden aan onze projecten. De impact van het werk van Water for Life is groot. Het is voor ons Nederlanders niet voor te stellen hoeveel positieve invloed het heeft op mensenlevens als je een bestaand waterleidingnetwerk driehonderd meter verder doortrekt zodat een heel dorp aangesloten wordt.”

Goed besteed
Dat de impact ook duurzaam is, zag Nijpels bij een bezoek aan de wijk Sabon Zongo waar een paar jaar geleden nieuwe drinkwatervoorzieningen aangelegd waren door Water for Life. De voorzieningen worden goed onderhouden en zijn nog altijd in goede staat. “Beter kan het geld van onze donateurs niet worden besteed!’ aldus Nijpels.

Bekijk alle projecten van Water for Life
Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten