x
Empty

Nieuws

Terug

Tags:

Lieke fietst voor Water for Life

Lieke Nijk werkt voor VEI als Project Manager in Kenia. Lieke: “Sinds januari 2016 woon ik in Nairobi, Kenia. Daar werk ik voor VEI samen met de lokale waterbedrijven aan verbetering van hun service en bedrijfsvoering. Dit doen wij door kennis en kunde te delen in partnerschappen tussen de Nederlandse kraanwaterbedrijven (Vitens, Evides Waterbedrijf, WML, Waterbedrijf Groningen en Brabant Water) en de Keniaanse stedelijke waterbedrijven. De Keniaanse watersector verbetert stapje voor stapje, maar met 57% toegang tot schoon water is er nog een lange weg te gaan. Mijn avontuur hier zit er aan het eind van 2019 op, maar niet voordat ik nog een uitdaging aan ga om een extra bijdrage te leveren aan toegang tot schoon water. Van 28 september tot 15 oktober fiets ik samen met 2 vriendinnen, Suzan en Monique, 1100 kilometer langs negen van mijn Keniaanse projectpartners. Wij zullen laten zien hoe de waterbedrijven presteren en welke uitdaging ze nog hebben om iedereen van water te voorzien.”

Om mensen in de zogenaamde low income areas aan te sluiten en ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk kraanwater bij mensen terecht komt zijn flinke investeringen nodig. Hier draagt kraanwaterfonds Water for Life aan bij door projecten van de waterbedrijven te financieren. Wij vragen jullie hulp om toegang tot schoon kraanwater een stap dichterbij te brengen en een donatie te doen.

Lieke heeft met haar fietstocht uiteindelijk meer dan 11.000 euro opgehaald, een supermooi bedrag! Zie hieronder alle vlogs van haar.

Wil je Lieke volgen?
Instagram: @cyclingnijkie
Twitter: @LiekeNijk

 

Route Lieke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De route:
28/9 Nairobi – Kikuyu
29/9 Kikuyu – Narok
30/9 Narok – Bomet
1/10 Bomet – Kericho
2/10 Kericho – Kisumu
3/10 Rustdag in Kisumu (meerdere WfL projecten)
4/10 Kisumu – Kakamega
5/10 Kakamega – Iten
6/10 Iten – Lake Bogoria
7/10 Lake Bogoria – Nakuru
8/10 Rustdag in Nakuru (meerdere WfL projecten)
9/10 Nakuru – Nyahururu
10/10 Nyahururu – Karatina
11/10 Karatina – Murang’a (WfL Kachok)
12/10 Murang’a – Nairobi

 

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten