x
Empty

Nieuws

Terug

Lokale aannemers in de startblokken voor derde project in Harar

Harar (Ethiopië) is geen onbekend terrein voor Water for Life. Sinds 2014 zijn al twee projecten opgezet en afgerond dankzij financiering van de stichting. Daarmee zijn in vier jaar tijd al 726 gedeelde wateraansluitingen en meer dan 40 publieke watertappunten gerealiseerd en werden 25.000 mensen bereikt. Op dit moment wordt er gewerkt aan een derde project, waarmee 22.000 mensen in het arme plattelandsgebied van Harar betere toegang tot drinkwater krijgen.

Deze hulp is hard nodig. In Harar zijn leidingen schaars en wordt drinkwater voornamelijk met de hand uit putten gepompt. Deze putten worden niet onderhouden en het water wat eruit komt, is eigenlijk niet schoon genoeg om te drinken. 64 van deze putten worden met het huidige Water for Life-project onder handen genomen. Wat er moet gebeuren, verschilt per put. Soms moet er een nieuwe pomp komen, in andere gevallen moet het gehele systeem worden vervangen. Om ervoor te zorgen dat de putten voortaan wel onderhouden worden, is er met de ondersteuning van VEI een onderhouds- en beheerplan opgezet. Het lokale waterbedrijf zal dit plan implementeren. In de gebieden die dichterbij het netwerk liggen, worden daarnaast tien nieuwe openbare watertappunten gebouwd die kunnen worden aangesloten op het leidingnet.

Lokale aannemers
Er zijn drie lokale aannemers geselecteerd die de klus moeten gaan klaren. Een medewerker van het waterbedrijf van Harar is aangesteld als projectmanager. Hij rapporteert elke maand aan de Resident Project Manager van VEI die betrokken is bij dit project. Alles is dus startklaar om te beginnen met de werkzaamheden!

Bekijk dit project
Bekijk alle projecten van Water for Life
Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten