x
Empty

Nieuws

Terug

Tags:

Ook het project in Kabuta, Kenia hebben we afgerond!

Dit is Maria, zij is één van de eerste klanten aangesloten op het nieuwe waterleidingnetwerk. Hiervoor haalde ze water om te drinken, wassen en koken uit de rivier, en in het regenseizoen ving zij haar eigen water op. Nu is zij een trotse klant met een eigen kraan in de tuin!

Voor dit project hebben we 16,4 km leidingnetwerk aangelegd. Hiermee kunnen 9.009 mensen in Kabuta nu een huisaansluiting aanvragen bij het lokale waterbedrijf. Op dit moment hebben al 310 huishoudens dit gedaan. Voor de arme mensen die dit niet in één keer kunnen betalen, wordt ook de optie geboden het bedrag over een jaar verspreid met de waterrekening af te betalen. Uiteindelijk zullen de kosten die zij aan water uitgeven veel lager zijn, omdat zij nu vaak water kopen in kleine winkeltjes waar zij soms wel 5 keer zo veel voor het water moeten betalen.

Het komende jaar zullen we de aansluitingen blijven monitoren, als dat we ook met het waterbedrijf in Muranga in de gaten houden of de nieuwe klanten de waterrekening wel kunnen betalen.

Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten