x
Empty

Nieuws

Terug

Medewerkers Van Oord doneren aan Water for Life

Op 26 april overhandigde John Knoester, Staff Director Personnel & Organisation van internationaal waterbouwbedrijf Van Oord, een cheque van ruim € 4.000,- aan stichting Water for Life. Annette Ottolini, bestuurslid van de stichting en algemeen directeur van waterbedrijf Evides, nam de donatie in ontvangst. Dankzij deze donatie wordt onder meer in Cebu op de Filipijnen een waterleidingnetwerk gerealiseerd.

Afgelopen kerst ontvingen de medewerkers op de Nederlandse payroll van Van Oord een eindejaarsgeschenk dat was gekoppeld aan het vitaliteitsprogramma StayFit. Collega’s konden er onder meer voor kiezen om de waarde van hun cadeau aan Water for Life te schenken. 115 medewerkers besloten om dit te doen. Ook was er een mogelijkheid om te doneren aan de Johan Cruyff Foundation. Inmiddels heeft die stichting ook een donatie ontvangen namens een aantal collega’s. John Knoester: ‘Ik ben trots op onze collega’s die ervoor kiezen om hun eindejaarsgeschenk te doneren.’

Zo’n 663 miljoen mensen verspreid over de wereld hebben geen toegang tot schoon drinkwater en 2,4 miljard mensen kunnen geen gebruikmaken van goede sanitaire voorzieningen. Stichting Water for Life zet zich in voor deze mensen. Annette Ottolini: ‘Het is geweldig dat Water for Life met deze bijdrage van Van Oord-medewerkers nog meer mensen in ontwikkelingslanden kan helpen aan schoon en veilig drinkwater en goede sanitaire voorzieningen.’

In Cebu op de Filipijnen wordt door financiering van Water for Life een waterleidingnetwerk gerealiseerd. Maar dat is niet voldoende om de bevolking ook echt te helpen. Een groot deel van de huishoudens van Cebu is namelijk te arm om een huisaansluiting te betalen. Het nieuwe Water for Life-project zorgt er daarom ook voor dat 3.566 huishoudens in aanmerking komen voor een subsidie om een huisaansluiting te financieren, zodat ook de allerarmsten toegang krijgen tot kraanwater.

Treedt u in de voetsporen van Van Oord door Water for Life te steunen? Neem contact met ons op. We voorzien u graag van informatie.

Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten