x
Empty

Nieuws

Terug

Tags:

Mozambique – Arme wijk van Beira krijgt water

Muhava is een van de armste wijken van Beira (Mozambique). Nog niet eens de helft van de 6.320 huishoudens heeft toegang tot water. Van deze huishoudens heeft 60% interesse in én geld voor een huisaansluiting.

De inwoners van Muhava die al wel water aan huis hebben, ondervinden vaak problemen met de druk van de watertoevoer. Ook geven ze aan dat er heel vaak geen water uit de kraan komt. Water for Life gaat een project financieren waarmee het bestaande waterleidingnetwerk wordt vervangen en verder wordt uitgebreid. Het lokale waterbedrijf gaat proberen 2.050 tuinaansluitingen en 225 huisaansluitingen te promoten aan de inwoners.

11.000 mensen
Met dit project wordt voor 4.200 mensen hun bestaande watervoorziening verbeterd. Meer dan 11.000 mensen hebben straks – vaak voor het eerst in hun leven – de mogelijkheid om überhaupt toegang tot schoon water te krijgen.

Betalen voor schoon water
Een bewustwordingscampagne moet ervoor gaan zorgen dat de inwoners van Muhava enthousiast worden om te kiezen voor een wateraansluiting en dat ze gaan inzien dat het logisch is om te betalen voor schoon water.

Bekijk dit project
Bekijk alle projecten van Water for Life
Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten