x
Empty

Nieuws

Terug

Tags:

Mozambique – Nieuwe investeringen Football for Water-projecten

Op 34 scholen in de Mozambikaanse steden Beira, Chimoio, Manica, Gondola waar Water for Life actief was tijdens de eerste fase van het Football for Water-project, gaan we opnieuw aan de slag. Dankzij nieuwe investeringen zullen nog meer leerlingen worden aangesloten en zullen maatregelen genomen worden voor het vergroten van de duurzaamheid van de nieuwe faciliteiten.

De projecten die Water for Life de afgelopen jaren onder de vlag van Football for Water uitvoerde in Mozambique zijn eind 2016 geëvalueerd. Uit de evaluatie bleek dat er op veel scholen goed gebruik wordt gemaakt van de voorzieningen. Op een aantal scholen zijn echter verbeteringen nodig om de nieuwe faciliteiten blijvend te kunnen gebruiken. De scholen hebben nu goede waterfaciliteiten maar er wordt niet altijd water geleverd. En sommige van de faciliteiten waar de leerlingen hun handen zouden moeten wassen, werken niet goed. Bovendien is het aantal leerlingen op de scholen met ruim 11.000 kinderen toegenomen en zijn de gebouwde faciliteiten daar lang niet allemaal geschikt voor.

Opfriscursus
Water for Life financiert hier in totaal acht toiletgebouwen voor de extra leerlingen, vier toiletgebouwen voor de leraren, acht waterreservoirs en compacte handenwas-systemen bestaande uit zeep, stromend water en een handdoek. Herhalingscursussen voor de leraren, leerlingen en het schoolmanagement moeten het belang van een goede hygiëne en van onderhoud van de faciliteiten nogmaals benadrukken.

Bekijk alle projecten van Water for Life
Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten