x
Empty

Nieuws

Terug

Nieuwe leidingen Kenia klaar voor gebruik

Met hulp van Water for Life breidt het Keniaanse waterbedrijf MUWASCO haar waterleidingnetwerk in Murang’a uit met ruim 10 kilometer. Op die manier krijgen straks ruim 9.000 mensen toegang tot water. De nieuwe leidingen liggen sinds kort in de grond. Tijd voor een test!

De aannemer is vanaf mei druk bezig geweest met de aanleg van de nieuwe distributieleidingen door het heuvelachtige gebied van Murang’a. Onlangs is het werk van de aannemer afgerond. Voordat de contractor de distributieleidingen overdraagt aan MUWASCO worden de leidingen eerst getest. Zijn ze goed gelegd en bestand tegen hoge waterdruk?

Vervangen
Voor deze druktest zijn delen van het netwerk gevuld met water en onder anderhalf keer de maximale ontwerpdruk gezet. Zakt de druk in de uren daarna weg, dan zitten er lekkages in het systeem. Gebeurt er niks, dan het alles goed. Tijdens de test ontstond op één verbindingspunt in het netwerk een lekkage. Dit leidingnetwerk gedeelte is vervangen. Bij een volgende test slaagde de druktest volledig. Het netwerk is dus van goede kwaliteit!

Huisaansluitingen
Nu het nieuwe netwerk is overgedragen aan het waterbedrijf kunnen zij beginnen met het realiseren van de huisaansluitingen. Er worden communicatiecampagnes georganiseerd om mensen te informeren dat er nu een drinkwaterleidingnetwerk is. Klanten kunnen een betalingsregeling aangaan om de investering voor de huisaansluiting te betalen.

Bekijk dit project
Bekijk alle projecten van Water for Life
Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten