x
Empty

Nieuws

Terug

Tags:

Nieuwe sanitaire voorzieningen in Nametil, Mozambique

Water for Life gaat binnenkort van start met het bouwen van nieuwe sanitaire voorzieningen en het geven van hygiëne-trainingen in Nametil (Mozambique)!

Nametil is een snelgroeiende stad die ongeveer 75 kilometer van de Mozambikaanse hoofdstad Nampula ligt. In korte tijd is het aantal inwoners hier flink gestegen. Omdat er geen fatsoenlijk waterstelsel aanwezig is, is leven in deze stad een risico voor de gezondheid. Gelukkig kan Water for Life daar snel iets aan doen!

Nieuwe sanitaire voorzieningen
Water for Life realiseert samen met Vitens Evides International, de organisaties AIAS en SNV en een lokale aannemer in totaal elf toiletblokken en een plek om de handen te wassen. Deze worden onder andere geplaatst bij twee scholen, een markt en een busstation. Plekken die veel worden bezocht en belangrijk zijn voor de bevolking. De bouwtekeningen liggen klaar en de aanbesteding voor een aannemer is uitgezet.

Educatie
Water for Life zorgt ook voor betere hygiëne in Nametil. Belangrijk daarbij is dat we de plaatselijke bevolking uitleggen waarom persoonlijke verzorging, zoals handen wassen, belangrijk is. Water for Life geeft training op scholen en op andere locaties waar veel mensen samenkomen.
Water for Life gaat binnenkort van start met het bouwen van nieuwe sanitaire voorzieningen en het geven van hygiëne.

Bekijk dit project
Bekijk alle projecten van Water for Life
Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten