x
Empty

Nieuws

Terug

Nieuwe toiletten en schoon drinkwater voor 70 scholen in Ghana

In Elmina en Cape Coast (Ghana) is Water for Life bij 4 projecten betrokken, waarbij 100 scholen worden voorzien van toiletten en plekken om de handen te wassen en schoon water te drinken. Van deze 100 scholen zijn inmiddels 70 scholen voorzien van nieuwe faciliteiten! Maar liefst 28.000 kinderen maken hier gebruik van.

Maar ons werk stopt niet na het leveren van nieuwe voorzieningen. Er wordt ook zeer actief gewerkt om ervoor te zorgen dat deze in de toekomst goed worden onderhouden. Duurzaamheid van het programma blijft een uitdaging voor de scholen, daarom besteden wij hier extra aandacht aan. Zo krijgen kinderen en leraren naast hygiënetrainingen ook rollen en verantwoordelijkheden toebedeeld voor het dagelijkse beheer en houdt de gemeente toezicht.

De scholen worden maandelijks bezocht om te zien of zij hun taken goed oppakken en gelukkig gaat het in de meeste gevallen uitstekend! Helaas had 1 school zijn zaken niet op orde, maar heeft beloofd zich te beteren. Ze hebben iets om naartoe te werken, want komende maand wordt in Ghana de Schoonste School Award uitgereikt. De kinderen en leraren werken keihard om deze mooie erkenning te verdienen!

Bekijk dit project
Bekijk alle projecten van Water for Life
Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten