x
Empty

Nieuws

Terug

Nieuwe toiletten en watertorens voor 18 scholen in Mozambique

Dankzij financiering van Water for Life, het Friese Sanitatie Programma en Football for Water zijn er 8 watertorens en 12 toiletblokken gebouwd op 18 lagere scholen in Mozambique.

De scholen met totaal 51.936 leerlingen ontvingen in de periode 2013-2015 al 62 toiletblokken, maar er zijn intussen een enorm aantal leerlingen bijgekomen, waardoor de huidige voorzieningen niet toereikend zijn. Daarom zijn er nu nog eens 8 extra toiletblokken gebouwd, inclusief een urinaal voor de jongens en wasbakken zodat de kinderen hun handen kunnen wassen. Op de vier grootste scholen zijn ook aparte toiletblokken voor de leraren gebouwd. Om te kunnen garanderen dat er de hele dag water beschikbaar is, hebben 8 scholen bovendien een watertoren gekregen. Het water wordt gebruikt om te drinken, om handen mee te wassen en de school en toiletten mee schoon te maken.

In maart waren er feestelijke ceremonies op de scholen om de nieuwe voorzieningen officieel over te dragen. Het nieuws heeft de aandacht getrokken van de media die op de nationale televisie en radio verslag uit hebben gebracht.

Bekijk dit project
Bekijk alle projecten van Water for Life
Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten