x
Empty

Nieuws

Terug

Tags:

Nieuwe wc’s Moamba officieel geopend!

Op twee scholen in Moamba (Mozambique) zijn nieuwe toiletblokken gebouwd en op verschillende plekken in de stad heeft Water for Life voor openbare toiletten gezorgd. Omdat hygiëne erg belangrijk is voor een gezond leven, zijn bij alle nieuwe faciliteiten ook wasbakken geïnstalleerd. Meer dan 3.000 kinderen en 150 families hebben nu toegang tot wc’s en een plek om hun handen te wassen.

 1497

De nieuwe sanitaire voorzieningen zijn eind september officieel geopend. De secretaris van het Ministerie van Openbare Werken, Huisvesting en Waterzaken van Mozambique was aanwezig bij de opening, net als bestuurders van Moamba en de directie en medewerkers van het lokale waterbedrijf AIAS.

 

1498

Trainingen
De inwoners van Moamba zijn blij met de nieuwe faciliteiten; in de stad was een groot gebrek aan goede hygiëne en hulp was hard nodig. Nu de nieuwe voorzieningen er zijn, is het ook van belang de inwoners te vertellen waaróm schoon drinkwater en schone sanitaire voorzieningen zo belangrijk zijn. Daarom krijgen de kinderen en inwoners de komende tijd trainingen op het gebied van gezondheid en hygiëne.

1499
Bekijk alle projecten van Water for Life
Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten