https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/WhatsApp-Image-2020-11-24-at-15.38.56-1.jpeg

6MILE draagt bij aan schoon drinkwater en toiletten in Nakuru, Kenia

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Water-Nakuru2.jpg

In de stad Nakuru in Kenia zijn verschillende sloppenwijken. De mensen die hier wonen, hebben vaak een klein huurhuisje van één kamer waar zij met een heel gezin wonen. Geld verdienen zij bijvoorbeeld als taxichaffeur op de fiets (boda boda) of de tuk tuk. Goede drinkwater- en sanitaire voorzieningen zijn er niet. Door slechte hygiëne komen helaas nog steeds vaak ziekten als cholera voor. Het lokale waterbedrijf heeft met de financiering van 6MILE via Water for Life een gezondheidscampagne opgezet en het waterleidingnetwerk uitgebreid naar deze wijk. Via een subsidie konden huiseigenaren met korting een wateraansluiting aanvragen en toiletvoorzieningen laten bouwen. De huurders zullen straks een klein bedrag per maand betalen voor drinkwater. In totaal hebben we meer dan 25.000 mensen bereikt!

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/WhatsApp-Image-2020-11-25-at-12.47.37-2.jpeg

In dit project was de samenwerking met de gemeenschap heel belangrijk. Vanuit de lokale bevolking werd een projectteam opgericht dat bestond uit leden van het lokale bestuur en opinieleiders, maar ook uit vrouwen, jongeren en personen met een handicap. Door middel van discussies met focusgroepen, vergaderingen, spandoeken en posters werd de hele gemeenschap bereikt en actief betrokken. Het Waterbedrijf zorgt voor het onderhoud van het waternetwerk en de lokale bevolking voor het onderhoud van de sanitaire voorzieningen. Medewerkers van het waterbedrijf zullen regelmatig teruggaan om te kijken of dit wel gebeurt. Zo niet, dan zoeken zij uit waarom. Hierdoor zijn de verbeteringen blijvend en hebben inwoners nu, maar ook in de toekomst toegang tot schoon drinkwater en een toilet.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Capture_2020-12-02-092439.PNG

6 MILE (https://6-mile.nl) draagt sinds 2019 bij aan Water for Life. 6 miles staat voor de afstand die men in Afrika aflegt om drinkwater te halen. Iets waar we soms best eens bij stil mogen staan, vond Henk Witteveen, eigenaar van 6 MILE. 6 MILE is een duurzaam tapwatersysteem, wat kraanwater koelt of er koolzuur aan toevoegt. Zo schenk je als horecaondernemer kraanwater en net een beetje meer. Voor ieder verhuurd tapsysteem wordt een donatie gedaan aan Water for Life. Op dit moment is er al €5150,- opgehaald!

Help mee!