https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/Nampula-2.jpg

Duurzaam drinkwater in Chibuto, Mozambique

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Chibuto-1-junii.jpg

De wijk Mudada ligt in de stad Chibuto in Mozambique. Het is een wijk met bijna 15.000 inwoners die dagelijks hun drinkwater halen uit open putten met vervuild en vaak zout water. Vrouwen en kinderen uit de wijk lopen iedere dag grote afstanden op zoek naar water. Stichting Water for Life zet samen met het lokale waterbedrijf FIPAG een project op in Mudada om voor de inwoners veilig en betrouwbaar drinkwater te realiseren.

De meeste inwoners van dit gebied wonen in zelfgebouwde huizen van plaatselijke materialen en werken als boer of metselaar. Eén van de inwoners van het gebied is Rosa Tivane. Rosa woont samen met haar man, vier kinderen en haar zwager. Hun huis is gemaakt van hout, spaanders en zinken platen.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Chibuto-1-juni.jpg

Rosa haalt water uit open putten. Ze wil graag een kraan in haar achtertuin en wil graag haar eigen waterrekening betalen. Ze hoopt dat haar buurvrouw, die de waterrekening waarschijnlijk niet zal kunnen betalen, toegang tot drinkwater krijgt via een publiek waterpunt in de buurt.

Water for Life financiert een project in Mudada zodat het lokale waterbedrijf FIPAG voor inwoners veilig en betrouwbaar drinkwater kan realiseren. Hierbij wordt rekening gehouden met de wensen van de inwoners en het type wateraansluiting dat zij kunnen betalen.

Ook helpen?