https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/IMG_1187.JPG

Faustina moest vroeger water halen, maar is nu manager bij een waterbedrijf in Ghana

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/IMG_1187.JPG

Als kind moest Faustina elke dag voor schooltijd meer dan een uur lopen om water te halen. Nu werkt ze als manager bij Ghana Water Company Ltd., het waterbedrijf in Ghana, en is ze verantwoordelijk voor het leveren van drinkwater aan mensen in de armste wijken van Ghana.

“Als kind groeide ik op in een arm gebied in de buurt van Obuasi, Ghana. We woonden met zes andere gezinnen in één huis en hadden geen toilet en stromend water. Daarom haalde ik samen met mijn zussen en nichtjes iedere ochtend voor schooltijd water bij een openbaar tappunt. Ik vond het verschrikkelijk om iedere ochtend zo vroeg en zo ver te moeten lopen. Ik nam mij voor om hard te werken op school en succesvol te worden, zodat mijn kinderen het later beter zouden krijgen dan ik. Het was daarom fantastisch dat ik mijn carrière kon beginnen bij het grootste waterbedrijf van Ghana, dat water levert aan 17 miljoen mensen.”

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/DSCN8137.JPG

"Ik begon op de klantenafdeling en groeide door tot districtsmanager, waar ik verantwoordelijk was voor de watervoorziening in de omgeving waar ik ben opgegroeid. Binnen het waterbedrijf is steeds meer aandacht voor het belang van beschikbaar en betaalbaar drinkwater voor iedereen, mede dankzij Water for Life. Ik ben er erg trots op dat ik als manager van de afdeling; ‘Low Income Customers Support unit’ juist de mensen in de armste wijken van Ghana drinkwater kan bieden.

Slechts 15% van de huishoudens in de arme stedelijke gebieden van Ghana heeft toegang tot drinkwater. Deze mensen halen water uit de rivier, uit een put of ze kopen water van verkopers waarvoor zij een hogere prijs betalen dan voor kraanwater van het drinkwaterbedrijf. Samen met Water for Life heeft Ghana Water Company Ltd. sinds 2007 al 26 projecten afgerond en meer dan 150.000 mensen in Ghana voorzien van drinkwater. Deze gezinnen hoeven dus niet meer zo ver te lopen om schoon drinkwater te halen, waardoor de kinderen betere vooruitzichten hebben. Dit zal hun studieresultaten zeker ten goede komen! Ik ben er ontzettend trots op dat ik hieraan mijn bijdrage mag leveren. Mijn doel voor de komende tijd is in lijn met dat van Water for Life: ervoor zorgen dat drinkwater beschikbaar is in de armere gebieden van Ghana. En in de rest van de wereld.”

Wil jij ook dat water voor iedereen beschikbaar wordt?