https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/Picture5_2020-10-06-081558.jpg

In Changalume kunnen mensen straks betaalbaar drinkwater kopen bij de kiosk!

Gertrude Majunga is een 36-jarige vrouw uit Namadidi, een dorp in het zuiden van Malawi. Ze is getrouwd en heeft vijf kinderen. Zij verdient haar geld door groenten te verbouwen die ze op de markt verkoopt. Haar dag begint voor zonsopgang met het halen van water bij een waterput die ze deelt met vier andere omliggende dorpen. Wanneer de waterput niet werkt, wat regelmatig gebeurt door intensief gebruik, moet er vervuild water gehaald worden bij een dorp verderop. Een alternatief voor schoon drinkwater is er helaas niet.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1600x900_fit_center-center_85_none/Picture5_2020-10-06-081558.jpg
https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1600x900_fit_center-center_85_none/Picture7.jpg

Water for Life heeft samen met het drinkwaterbedrijf in Zomba een project opgezet om drinkwater te leveren in het dorp. Hiervoor wordt een watertoren gebouwd, zodat er altijd voldoende water is. Dit water zal via een leidingnetwerk bij een kiosk komen. Gertrude en de andere bewoners uit het dorp kunnen daar straks drinkwater kopen voor een betaalbare prijs. De Cees Kant Stichting draagt bij aan dit project waarmee in totaal meer dan 6.000 mensen worden bereikt.

De schop in de grond! In Malawi zijn de werken gestart, zo is er een visibility-studie gedaan over de uit te voeren werken. Vervolgens zijn de eerste geulen voor het nieuwe leidingnetwerk gegraven, is de de grond waar straks de tank komt geëgaliseerd en is het graafwerk voor de fundering van de kiosken gedaan. Dit betekent dat in de komende maanden de leidingen en bouwwerkzaamheden worden gestart. De inwoners van Changalume kijken ernaar uit dat er straks water is.


https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1600x900_fit_center-center_85_none/Picture4.jpg