https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/20201105_143833-2.jpg

In Mwanza hebben 15.000 mensen nu drinkwater aan huis

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/20201105_143935-2_2021-06-16-132904.jpg

In Mwanza, Tanzania, hebben 15.000 mensen, waaronder Maryam en haar familie, nu een eigen wateraansluiting. Hierdoor hebben ze thuis kraanwater en hoeven ze niet meer ver te lopen of water te kopen bij de buren of verkopers. Daarnaast is het water via het lokale waterbedrijf nog goedkoper ook!

Juist in arme wijken in steden zoals Mwanza ligt geen waterleidingnetwerk en kunnen veel mensen geen wateraansluiting betalen. Hierdoor betalen zij vaak meer voor drinkwater van minder goede kwaliteit. Samen met het lokale drinkwaterbedrijf hebben we daarom alle arme wijken in kaart gebracht en gekeken waar mensen wonen, waar zij nu hun water halen en wat een eerlijk tarief is voor drinkwater.

Aan de hand van deze gegevens hebben we een project opgezet en is er een goed waterleidingnetwerk in deze wijken aangelegd. Daarnaast heeft het waterbedrijf activiteiten georganiseerd voor de gemeenschap om ze bewust te maken van het belang van goed drinkwater. Ook worden de inwoners geholpen door het waterbedrijf bij hun aanvraag voor een wateraansluiting. Deze aansluitingen zijn dankzij een subsidie op de kosten nu ook voor deze mensen betaalbaar.

Mede dankzij Water for Life lukt het om samen met waterbedrijven juist ook de arme mensen duurzame toegang te geven tot drinkwater, en dat is hard nodig.

Help ook mee
https://www.waterforlife.nl/files/visuals/mary2.png

Water for Life maakt het verschil in Mwanza, Tanzania

een impressie

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/Maryam.jpg

Maryam is nu klant bij het Waterbedrijf

Ondertussen heeft Maryam haar eigen huisaansluiting en is ze trotse klant van het lokale waterbedrijf. "Ik ben zo ontzettend blij dat ik nu een eigen kraan heb en niet meer hoef te sjouwen met jerrycans vol water".