https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/3.jpg

Inwoners van Amasaman en Santeo zijn klant bij het waterbedrijf

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/94A4904_2021-05-20-124237.jpg

Stel je eens voor dat je iedere dag uren bezig bent om water te halen. Gelukkig is dit voor inwoners van Amasaman en Santeo in Ghana nu niet meer het geval. Ze zijn nu klant bij het lokale waterbedrijf en hebben een eigen kraan aan huis.

In onze projecten werken we samen met het lokale waterbedrijf om mensen toegang te geven tot drinkwater of een toilet. Per gebied kijken we of er voldoende drinkwater beschikbaar is en hoe dit het beste bij de mensen kan komen.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/8.jpg

We leggen een leidingnetwerk in de wijk en vervolgens kunnen de mensen die hier wonen een aansluiting aanvragen. Om de aansluiting aan te vragen, moeten inwoners zich aanmelden als klant bij het lokale waterbedrijf en meestal 'aansluitkosten' betalen.

Het komt vaak voor dat mensen geen geld hebben voor een aansluiting. Dan kijken we samen met het waterbedrijf of we dit kunnen subsidiëren of dat ze de kosten in termijnen kunnen betalen. Het waterbedrijf begeleidt de inwoners bij de aanmeldprocedure met bijvoorbeeld campagnes in de wijk.

Ook helpen?