https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/da.jpg

Kindcentrum de Borg in actie voor Water for Life

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/h_2021-11-09-124721.jpg

Tijdens de themaweek “Gezond leven en schoon (drink)water voor iedereen” van Kindcentrum de Borg werden in de bovenbouw gastlessen gegeven door een watermaker van het Drents drinkwaterbedrijf WMD. De leerlingen leerden hoe water gezuiverd wordt zodat we het kunnen drinken en de kinderen mochten zelf een waterfilter maken.

Met behulp van de Subsidieregeling Watertappunten Gezonde School heeft het Kindcentrum twee binnenwatertappunten geplaatst. Hiermee wil de school leerlingen stimuleren meer water te drinken en gezond te leven. Lokale hardloopheld Tom Hendrikse zorgde samen met groep 6 en 8 de voor een feestelijke opening van de waterpunten.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/da.jpg

Omdat schoon (drink)water niet voor iedereen in de wereld toegankelijk is, hebben alle leerlingen als afsluiting van de themaweek op 5 november 2021 meegedaan aan een (sponsor)loop om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Water for Life. Tom Hendrikse heeft met de groepen 1 en 2 mee gerend. Het was een geslaagde loop met heel veel enthousiaste ouders die langs de route stonden om iedereen aan te moedigen. Wat een inzet heeft iedereen getoond! De leerlingen, maar ook vele leerkrachten, werkten zich flink in het zweet. Er zijn heel veel rondjes gelopen en de groepsuitdagingen (10 kilometer in totaal voor de groepen 1 en 2 en 25 kilometer in totaal voor de groepen 3 tot en met 8) zijn ruim gehaald. Een hele prestatie!

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/94A4547_2021-11-09-124235.jpg

Inmiddels is de opbrengst van de sponsorloop bekend. De leerlingen hebben met elkaar een fantastisch bedrag van € 2.015,- bij elkaar gelopen voor Water for Life. Hiermee hebben we met elkaar bijgedragen aan het realiseren van duurzame toegang tot drinkwater en sanitaire voorzieningen voor mensen in arme wijken in met name Afrika en Azië. De school en de goede doelen commissie van de Ouderraad is super trots op deze gezamenlijke prestatie. Namens Water for Life, ontzettend bedankt voor jullie mooie bijdrage!

Start ook een actie!