https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/Semarang_Indonesië_beneficiary-4.jpg

Meneer Maskuri uit Genuk, Indonesië wordt klant bij het lokale waterbedrijf

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Semarang_Indonesië_beneficiary-1.jpg

“Ik ben meneer Maskuri, ik ben 68 jaar oud en ik woon in het dorp Ngilir, in Genuk, ten noordoosten van de stad Semarang. Mijn drie kinderen zijn al getrouwd en het huis uit, dus woon ik nu samen met mijn vrouw. Ik ben gepensioneerd en krijg elke maand geld van het pensioenfonds om in de behoefte van mijn gezin te kunnen voorzien.

In Semarang komen vaak overstromingen voor. Doordat wij vlakbij het kanaal wonen, heb ik ons huis al vier keer moeten ophogen. Het drinkwater dat wij nu gebruiken, komt uit een put. Door de overstromingen is dit water vaak vervuild. Daarnaast is er in het droge seizoen vaak te weinig drinkwater voor de hele buurt. Op die momenten moeten we water kopen op een andere plek. Dit is veel duurder. Per maand geef ik bijna 9 euro uit aan drinkwater.”

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Semarang_Indonesië_beneficiary-5.jpg

“Ik ben dan ook erg blij dat het plaatselijke waterbedrijf PDAM een nieuw netwerk in mijn omgeving installeert. Het is als een droom, want ik heb mijn aanvraag om klant te worden bij dit waterbedrijf al drie jaar geleden ingediend. Ik hoop dat ik binnenkort aan huis water van het waterbedrijf kan krijgen.”

Water for Life legt in samenwerking met waterbedrijf PDAM nieuwe leidingen aan in het subdistrict Genuk. Hierdoor worden meneer Maskuri en zijn buren heel binnenkort klant bij PDAM en krijgen ze toegang tot een duurzame watervoorziening. De werkzaamheden zijn al begonnen in de dorpen Ngilir en Klyara. Subdistrict Genuk omvat 13 dorpen met een totale oppervlakte van 27,39 km². Deze liggen in het noordelijke deel van de stad dat zwaar is getroffen door de stijging van de zeespiegel en bodemdaling. Het lokale waterbedrijf zal ongeveer 18 kilometer waterleiding aanleggen, waar ongeveer 2.000 huizen op worden aangesloten. Meneer Maskuri en de andere mensen die in dit gebied wonen, kunnen een wateraansluiting aanvragen en zich als klant laten registreren bij het lokale waterbedrijf.

Steun Water for Life