https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/Pic-1-11.jpg

Meneer Widyatmoko wil zijn dochter klant maken van het lokale waterbedrijf

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Pic-1-16.jpg

Een man kijkt toe hoe het lokale waterbedrijf in Indonesië waterleidingen aanlegt in de buurt van zijn wijk. Vastberaden loopt de 65-jarige man naar het personeel om te vragen wat de voorwaarden zijn om klant te worden bij het waterbedrijf.

Zijn achternaam is "Widyatmoko". Hij was vroeger hoofd van de buurtvereniging van het dorp, en hij woont in het dorp Banjardowo met zijn vrouw. Hij heeft twee dochters. Eén van zijn dochters is getrouwd en woont met haar man en haar drie kinderen een stuk verderop. Meneer Widyatmoko vertelt dat er in zijn dorp verschillende wijken toegang hebben tot schoon drinkwater. Zijn dochter woont echter in een wijk op dit moment geen drinkwater is. Gelukkig worden er in haar wijk nu ook waterleidingen aangelegd.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Pic-1-18.jpg

Meneer Widyatmoko vertelt dat hij meteen zijn dochter gaat vragen klant te worden bij het lokale waterbedrijf PDAM. Ze gebruikt nu water uit een bron, wat vervuild en nogal olieachtig is. “Ik maak me zorgen over de gezondheid van mijn dochter en mijn kleinkinderen” zegt hij.

De medewerkers van PDAM helpen meneer Widyatmoko graag. Ze geven hem uitleg over de korting op de aansluitingskosten, de tarieven, het voordeel om klant te worden bij PDAM, de betalingswijzen en de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Ze geven hem ter plekke een inschrijvingsformulier en een brochure zodat zijn dochter later alle gedetailleerde informatie terug kan lezen. Mensen die klant willen worden bij het lokale waterbedrijf kunnen zich registreren op het kantoor van PDAM of via de website.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Pic-1-23.jpg

Met financiering van stichting Water for Life en het Ministerie van Buitenlandse Zaken kan PDAM waterleidingnetwerk aanleggen, juist ook in de arme wijken van het dorp Banjardowo. Het project is nu voor 90% afgerond. Het was een grote uitdaging om de pijpleidingen te installeren omdat het gebied nogal rotsachtig is. In december 2021 zullen de nieuwe klanten toegang hebben tot schoon water.

Help jij ook mee?