https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/IMG_0579-1.JPG

Binnenkort schoon drinkwater voor Meron uit Ethiopië

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/IMG_0578-1.JPG

Meron: “Ik ben 25 jaar en moeder van twee kinderen. We verwachten ons derde kind over een paar maanden. Wij wonen in Goro Chenga, een dorp 25 kilometer buiten Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië. Mijn man vertrekt ’s ochtends vroeg van huis om te gaan werken om ’s avonds laat weer thuis te komen. Het is onze droom dat onze kinderen naar school kunnen, daarom werkt mijn man lange dagen om geld te verdienen. In ons dorp is geen drinkwater. Om water te halen moet ik bijna 2 uur lopen naar een kiosk. Hier kan ik water kopen om mijn jerrycan te vullen. Doordat alle mensen uit de omgeving hiernaartoe gaan om water te halen, sta ik vaak 30 minuten te wachten bij de kiosk. Als ik te laat ben, is het water soms al op. Ook is de terugweg erg zwaar, helemaal nu ik zwanger ben.”

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/IMG_0581_2021-04-15-061411.JPG

“Vorig jaar heeft de regering in Goro Chenga een begin gemaakt aan het aanleggen van een waterleiding in de buurt. We waren hoopvol dat we binnenkort aan huis toegang zouden hebben tot schoon drinkwater, maar helaas is er nog niks gebeurd. Samen met het lokale waterbedrijf gaat Water for Life een project opstarten om voor de inwoners van Goro Chenga een waterreservoir, leidingnetwerken en waterpunten te bouwen zodat de mensen straks toegang hebben tot schoon drinkwater. Naast dat de bewoners straks niet meer zo ver hoeven te lopen, is dit water ook veel goedkoper.”

Door toegang tot drinkwater dichtbij huis, hebben vrouwen als Meron meer tijd om te werken, wat leidt tot zowel economisch en sociaal empowerment van de gemeenschap.

Help mee zodat Meron toegang krijgt tot schoon drinkwater!