https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/2012-ethiopia-bogaerts-vei-06-1000px.jpg

6.000 mensen in Malawi toegang tot drinkwater

Dat is van levensbelang omdat het drinkwater uit de bestaande waterputten vaak vervuild is. Dankzij de steun van donateurs krijgen 6.000 mensen, zoals Happiness, nu toegang tot veilig drinkwater. Water for Life werkt in deze lage inkomens-wijk in Malawi samen met het lokale waterbedrijf SWRB (Southern Region Water Board).

Happiness Namwiyo is een 17-jarige wees uit Zomba, Malawi. Zij woont bij haar oma en zorgt als kostwinner voor het huishouden. Zij doet karweitjes en verbouwt en verkoopt seizoensgebonden groenten en fruit om voedsel te kunnen kopen voor het huishouden en haar studiegeld te betalen. Happiness gaat iedere ochtend en avond water halen bij de waterput in het verderop gelegen dorp. Een groot deel van haar tijd besteedt zij aan het halen van water waardoor zij minder tijd heeft voor haar studie en om te werken aan haar toekomst.

Water for Life vindt dat iedereen recht heeft op water. Vind jij dat ook en wil je mensen zoals Happiness helpen? Met een donatie van € 1,50 per maand help je al één persoon aan schoon drinkwater. Je kunt hier vaste donateur worden of een eenmalige gift doen. Of ga naar www.waterforlife.nl/doneer.