https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/SRS_4659.jpg

NX Filtration doneert aan Water for Life ter gelegenheid van hun Euronext-notering

Op vrijdag 11 juni vierde NX Filtration haar notering aan Euronext Amsterdam. Ter gelegenheid hiervan heeft NX Filtration namens Infestos Foundation € 15.000 gedoneerd aan Water for Life. Martien den Blanken, voorzitter van Water for Life, ontving deze cheque afgelopen vrijdag uit handen van oprichter en CTO van NX Filtration Erik Roesink.

NX Filtration, opgericht in 2016, richt zich op het mogelijk maken van schone drinkwaterproductie uit vervuilde rivieren, het voorkomen van lozing van allerlei microverontreinigingen (zoals geneesmiddelen, PFAS en nanoplastics) in het milieu en het verminderen van de watervoetafdruk van industriële klanten wereldwijd.

Erik Roesink, oprichter en CTO van NX Filtration: “We zijn er trots op Water for Life te kunnen steunen ter gelegenheid van onze beursgang. Omdat NX Filtration en Water for Life een missie delen om over de hele wereld schoon en betaalbaar water mogelijk te maken, zijn we ervan overtuigd dat deze donatie een bijdrage zal leveren aan het bereiken van dat doel. We danken Infestos Foundation om deze donatie aan ons ter beschikking te stellen.”

Martien den Blanken, voorzitter van Water for Life: "Ik ben ontzettend blij met deze genereuze bijdrage van NX Filtration, vooral omdat het een nieuw innovatief bedrijf is, dat met zijn producten zelf ook direct een bijdrage kan leveren aan het doel om iedereen in de wereld toegang te geven tot schoon drinkwater, een doel dat Water for Life sinds 2004 nastreeft en in praktijk brengt voor de armste delen van de wereldbevolking."

Water for Life zet samen met lokale waterbedrijven projecten op in arme wijken in Afrika en Azië om drinkwater- en sanitaire voorzieningen te bouwen. Wereldwijd zijn er nog steeds miljoenen mensen zonder toegang tot water. Met deze bijdrage van NX Filtration zijn we een stap dichter bij het realiseren van drinkwater en een toilet voor iedereen wereldwijd. De bijdrage wordt gebruikt voor de aanleg van nieuwe waterleidingen, waterpunten of toiletten in arme wijken.

NX Filtration, namens Water for Life, hartelijk dank!

Cheque overhandiging