https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/2012-ethiopia-bogaerts-vei-02-1000px.jpg

Nieuws

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/ondertekening-amref-5-3-kopie.JPEG

Water for Life en Amref Flying Doctors gaan samenwerken!

Water for Life en Amref Flying Doctors slaan de handen ineen om ervoor te zorgen dat 11.000 kinderen op vijf scholen in Ethiopië toegang krijgen tot schoon drinkwater en een toilet. En dit is hard nodig. Want slechts 27% van de Ethiopische bevolking heeft toegang tot schoon drinkwater en maar 5% heeft beschikking tot sanitaire voorzieningen, zoals een toilet. Het gebrek aan deze voorzieningen heeft grote gevolgen voor de gezondheid en ontwikkeling van kinderen. Ook meisjes zijn de dupe omdat zij tijdens hun menstruatie vaak niet naar school kunnen vanwege gebrekkige sanitaire voorzieningen.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/Chipata_Zambia-2.jpg

Drinkwater en een toilet voor inwoners van de wijk Chipata in Kitwe, Zambia

In de wijk Chipata in de stad Kitwe in Zambia hebben veel mensen geen toegang tot schoon drinkwater of een toilet, wat leidt tot slechte hygiëne en ziektes. Op dit moment zijn we bezig om in Chipata 820 toiletten te bouwen, 650 nieuwe huisaansluitingen te realiseren én de waterkwaliteit van 400 al bestaande aansluitingen te verbeteren. De gemeenschap is nauw betrokken bij dit project en helpt zelfs mee met het bouwen van de toiletten. Meisjes uit de gemeenschap krijgen training in menstruele hygiëne en -gezondheid.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/SipIt_cheque-1.jpg

Studentenonderneming SipIt overhandigt cheque van €300,- aan Water for Life

Vandaag overhandigden vier leden van studentenonderneming SipIt een cheque van €300,- aan Water for Life. SipIt wil een wereld realiseren waarin iedereen genoeg water drinkt. Daarom brachten ze een slimme drinkfles op de markt en doneerden ze de volledige nettowinst van hun randassortiment aan Water for Life, zodat ook mensen in lage inkomenslanden toegang krijgen tot schoon drinkwater. Heel erg bedankt voor deze mooie bijdrage!

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/Rwanda-Chantal.JPG

Water for Life zorgt voor drinkwater voor terugkerende vluchtelinge Chantal uit Rwanda

Chantal Mukamana: “Door de vele burgeroorlogen moesten mijn familie en ik vluchten uit Rwanda. Toen de situatie in Rwanda weer stabiel was, zijn we teruggekeerd. Maar we moeten ons leven weer helemaal opnieuw opbouwen. Omdat we een wateraansluiting niet kunnen betalen, hebben we geen drinkwater. Daarom haal ik nu elke dag water voor mij en mijn familie bij een onbeschermde bron."