https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/2012-ethiopia-bogaerts-vei-02-1000px.jpg

Nieuws

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/3.jpg

Inwoners van Amasaman en Santeo zijn klant bij het waterbedrijf

Stel je eens voor dat je iedere dag uren bezig bent om water te halen. Gelukkig is dit voor inwoners van Amasaman en Santeo in Ghana nu niet meer het geval. Ze zijn nu klant bij het lokale waterbedrijf en hebben een eigen kraan aan huis.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/Afbeelding2_2021-05-19-103822.jpg

Een succesvolle pilot – twee scholen in Arusha, Tanzania klaar!

Na de bouw van toiletblokken op deze twee pilotscholen zijn de werken geëvalueerd, en eventuele aanpassingen gedaan. Zo waren er tegels tot het plafond, wat natuurlijk zonde is van de kosten. Ook moet bijvoorbeeld de deur van het invalidetoilet iets breder. Wel zijn we zeer tevreden en verliep de samenwerking met de aannemers goed. Hier kunnen we zeker verder op bouwen! Op naar de volgende 23!

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/2012-ethiopia-bogaerts-vei-02-1000px.jpg

Lesmateriaal van Water for Life voor basisscholen

Voor kinderen in Nederland is het de normaalste zaak van de wereld dat er altijd schoon water uit de kraan komt. Maar, is dat eigenlijk wel zo vanzelfsprekend? Met het lesmateriaal van Water for Life nemen basisschoolkinderen een kijkje bij kinderen in andere delen van de wereld, waar schoon drinkwater niet altijd beschikbaar is.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/WhatsApp-Image-2021-04-20-at-01.12.16-1.jpeg

Feestelijke opening waterzuiveringsinstallatie in Bayawan, Filipijnen

In oktober trof orkaan Quinta de stad Bayawan op de Filipijnen. Door plotselinge overstromingen werd de lokale waterzuiveringsinstallatie weggespoeld en zaten inwoners maanden zonder drinkwater. Het lokale waterbedrijf bouwde, met financiering van Water for Life, de installatie weer op en maakte het bestand tegen mogelijk toekomstige orkanen.