https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/2012-ethiopia-bogaerts-vei-02-1000px.jpg

Nieuws

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/Afbeelding1_2022-04-25-120639_scfh.jpg

Verbeterde toegang tot veilig en duurzaam water in Cebu

In Cebu op de Filipijnen wonen 2,6 miljoen mensen. Bijna de helft van de inwoners woont aan de rand van Cebu, zonder toegang tot schoon drinkwater. Deze inwoners kopen water van particuliere waterverkopers, of halen het uit ondiepe putten. Dit water is duur en vaak van slechte kwaliteit.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/Arusha_school_WASH-5.jpeg

Teenstra Foundation draagt bij!

De Teenstra Foundation draagt 10.000 euro bij aan het Rotary Arusha School WASH project.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/DSC02393.JPG

Schoon drinkwater in Mirera, Kenia

Samen met het lokale waterbedrijf en met financiering van WaterWorX en Stichting Water for Life is er in Mirera (Kenia) 18,9 kilometer waterleiding aangelegd, waardoor 19.100 mensen en twee scholen in de wijk Kiu nu toegang tot schoon en betrouwbaar drinkwater hebben. De inwoners zijn heel blij dat ze nu thuis een eigen kraan hebben of water kunnen halen bij een waterkiosk.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/Knipselfsda.JPG

De impact van schoon drinkwater op de levens van de familie Silva

Raquel Silva: “Vroeger hadden mijn man Carlos, onze vier kinderen en ik geen drinkwater thuis. Elke morgen moesten Carlos en ik om 3 uur ’s morgens opstaan om onze emmers en jerrycans te vullen met water bij het gemeenschappelijke waterpunt. Nu hebben we dankzij Water for Life thuis een kraan met schoon drinkwater. Een wateraansluiting was de laatste stap om van ons huis echt ons thuis te maken. We hebben nu veel meer tijd en energie over om voor onze kleinkinderen te zorgen en van ons pensioen te genieten.”