https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/2012-ethiopia-bogaerts-vei-02-1000px.jpg

Nieuws

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/DSC_1642-1.jpg

Lina's project is gelanceerd!

Op 22 maart, op Wereld Water Dag, is het project van Lina in Mozambique officieel gelanceerd. Hierbij waren alle stakeholders aanwezig.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/DSC_0050-2.JPG

Voorlichting voor de gemeenschap in Arusha, Tanzania

Naast onze missie om mensen in lage inkomenslanden toegang te geven tot schoon drinkwater en sanitatie, geven we ook trainingen en voorlichting aan de lokale bevolking over het belang van schoon drinkwater, goede sanitaire voorzieningen en goede hygiëne, bijvoorbeeld in Arusha, Tanzania. Het doel van deze trainingen is de gemeenschap laten meepraten en bewustmaken over het nieuwe project om zo de duurzaamheid ervan te waarborgen.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/94A4094.jpg

Vrouwelijke collega's bij waterbedrijven aan het woord

Vandaag is het Internationale Vrouwendag! Vaak zijn het vrouwen en meisjes die ver moeten lopen om drinkwater te halen. Hierdoor kunnen zij soms niet naar school of hun werk. Verschillende vrouwelijke collega’s zetten zich via lokale waterbedrijven in om deze mensen toegang te geven tot schoon drinkwater. Vandaag laten we twee vrouwelijke collega’s, Fabiola en Meseret, aan het woord over hun baan bij een waterbedrijf.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/20210209_102045.jpg

Van drinkwater uit een lokale stroom naar kraanwater van het waterbedrijf

Water for Life werkt samen met lokale drinkwaterbedrijven om ervoor te zorgen dat ook de mensen in arme wijken in Afrika en Azië toegang krijgen tot schoon en betrouwbaar drinkwater. Deze waterbedrijven zijn vervolgens eigenaar van de nieuwe infrastructuur en verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer ervan. Op deze manier weten we zeker dat alles onderhouden wordt en de gemeenschap duurzame toegang heeft tot drinkwater.