https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/IMG_2848_2022-05-17-131119_fjuj.JPG

Persoonlijke verhalen over de impact van drinkwater in Modjo

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/IMG_2667-3-kopie-kopie.JPG

In Modjo hebben 13.731 inwoners dankzij een Water for Life project nu toegang tot schoon drinkwater. Dat heeft een grote impact op hun levens. Drie inwoners van Modjo, Asio, Indale en Weleba, vertellen wat drinkwater voor hen betekent.

Het verhaal van Asio

“Vroeger liepen mijn zoontjes en ik lange afstanden om water te halen en werd er soms zelfs om water gevochten bij het gezamenlijke waterpunt. Wij zijn ontzettend blij dat we nu een wateraansluiting in onze tuin hebben. Nu ik niet meer elke dag ver hoef te lopen om water te halen, bespaart mij dat heel veel tijd. Die tijd kan ik nu gebruiken om geld te verdienen, door het planten en verkopen van avocado’s, bananen en papaya’s.”

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/IMG_2552.JPG

Het verhaal van Indale Siyum

“Voorheen moesten we ver lopen om water te halen of water voor een heel hoge prijs kopen. Dankzij Water for Life is het leven van mij en mijn zes kinderen nu heel erg veranderd. We hebben nu toegang tot water en gebruiken dat onder andere om te drinken, onze handen en gezicht te wassen, te douchen, onze kleren te wassen, af te wassen. Ons leven is daardoor veel makkelijker geworden.”

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/IMG_2936-2-kopie.JPG

Het verhaal van Weleba

"Ik ben de directrice van de Burka Gudina Primary school. Op deze school zitten meer dan 463 leerlingen. Vroeger hadden we hier veel problemen. We hadden geen voorzieningen voor de kinderen om handen te wassen en te drinken. De school heeft namelijk geen geld om deze voorzieningen te financieren. Daarom waren we enorm blij dat Water for Life een project voor onze school financierde.

Zonder dit project had onze school niet kunnen blijven bestaan. We gebruiken drinkwater uit onze waterleiding of de tanker die voor dit project is gebouwd.

Ik heb bijna geen woorden om alle donateurs en uitvoerende partners te bedanken. Ze hebben ons bereikt op een moment dat we het echt nodig hadden. Heel erg bedankt!”

Help mee