https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/PWN-en-WfL-partners.jpg

PWN sluit zich aan als nieuwe partner van Water for Life

PWN, het drinkwaterbedrijf van Noord-Holland, heeft zich aangesloten als nieuwe vaste partner bij Water for Life. Met de komst van PWN heeft Water for Life vijf vaste partners, te weten Vitens, Evides Waterbedrijf, Waterbedrijf Groningen, WML en PWN.

“Wereldwijd halen nog steeds 1,8 miljard mensen hun drinkwater uit vervuilde bronnen. En maar liefst 2,4 miljard mensen op de wereld kunnen nog geen gebruik maken van schone toiletten en ander sanitair. Dat zijn de schokkende cijfers. PWN wil zich graag, samen met de andere partners, wereldwijd inzetten om mensen duurzaam toegang te geven tot drinkwater en sanitaire voorzieningen,” aldus Ria Doedel, algemeen directeur a.i. PWN.

Marco Schouten, directeur Water for Life: “We zijn erg blij met de komst van PWN als nieuwe partner. PWN is een mooie toevoeging als partner van Water for Life. Wij kijken ernaar uit om het netwerk en de expertise van PWN de komende jaren in te zetten voor Water for Life.”

PWN levert drinkwater aan ruim 800.000 huishoudens, bedrijven en instellingen in de provincie Noord-Holland. Ruim 1,7 miljoen klanten gebruiken jaarlijks zo’n 110 miljard liter drinkwater van PWN. Waterzuivering vindt plaats in waterfabrieken te Andijk, Bergen, Heemskerk, Wijk aan Zee en in de duinen. De Noord-Hollandse duinen zijn dan ook onmisbaar in de drinkwatervoorziening en dienen zelfs als reservebron. PWN zorgt er als duinbeheerder voor dat de duinen gezond blijven en dat we zuinig omgaan met de rijkdom aan flora en fauna in het duin, waar 25% van al het water van PWN wordt gezuiverd.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/PWN-en-WfL-partners.jpg