https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/Knipselfsda.JPG

De impact van schoon drinkwater op de levens van de familie Silva

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Knipselasdaga.JPG

Raquel Silva: “Samen met mijn man en vier kinderen woonde ik 30 jaar lang in een klein huis in een gemeenschap op de Filipijnen. Mijn man en ik verdienden geld door als straatverkopers snacks, frisdrank en sigaretten te verkopen aan voorbijgangers.”

“We werden uit ons huis gezet toen plaats gemaakt moest worden voor een commercieel bouwproject. Het stadsbestuur bood ons toen een stuk grond aan waar wij zelf een huis konden bouwen. Met het hout van ons vorige huis bouwden we een tijdelijk onderkomen. Dit huis had geen keuken, badkamer, water of elektriciteit. Toen we genoeg gespaard hadden, bouwden we een betonnen huis met drie slaapkamers, waar we samen met onze dochters en kleinkinderen konden wonen.”

“We waren super blij met ons nieuwe huis, maar toegang tot drinkwater was nog steeds een probleem. Elke morgen moesten Carlos en ik om 3 uur ’s morgens opstaan om onze emmers en jerrycans te vullen met water bij het gemeenschappelijke waterpunt. Toen we hoorden dat onze wijk aangesloten zou worden op het waterleidingnetwerk, hebben we meteen een wateraansluiting aangevraagd.”

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/raquel.JPG

“We zijn ontzettend blij dat we nu 24 uur per dag schoon drinkwater hebben thuis. We hoeven nu niet meer in de rij te staan bij de gemeenschappelijke kraan. Een wateraansluiting was de laatste stap om van ons huis echt ons thuis te maken. We hebben nu veel meer tijd en energie over om voor onze kleinkinderen te zorgen en van ons pensioen te genieten.”

Ontheemding van de oude woonplaats kan een grote invloed hebben op gezinnen. Gebrek aan basisvoorzieningen zoals drinkwater kan ervoor zorgen dat gezinnen zich moeilijk aan de nieuwe omstandigheden kunnen aanpassen. Door toegang tot schoon en betrouwbaar drinkwater te realiseren, zorgt Water for Life er samen met het lokale waterbedrijf en andere partners voor dat Raquel en Carlos de stap kunnen zetten naar een betere toekomst.

Ook helpen?