https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/Foto15.jpg

Ruim 13.000 inwoners van Bayawan, de Filipijnen, hebben nu toegang tot kraanwater

Met de afronding van het project in Bayawan, de Filipijnen, hebben nu 13.525 mensen uit het Bayawan Water District (BAWAD) toegang tot veilig drinkwater. De inwoners zijn erg dankbaar voor dit project omdat het de gezondheid bevordert; zeker in deze COVID-19 tijd erg belangrijk. Zij hebben nu thuis betrouwbaar en veilig kraanwater, om te drinken en hun handen te wassen.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1600x900_fit_center-center_85_none/Foto1_2020-09-11-083636.jpg
https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1600x900_fit_center-center_85_none/Foto15.jpg

Jarenlang was toegang tot veilig drinkwater een enorme uitdaging voor 1.459 arme huishoudens. Met name degenen die in de bergachtige nederzettingen van Bayawan woonden liepen een groot risico op water gerelateerde ziekten, zoals diarree. Zij waren toegewezen op onbetrouwbare waterbronnen zoals waterputten en handpompen, die meestal ver of moeilijk te bereiken zijn en waarvan de waterkwaliteit slecht was. Anderen kochten erg prijzig drinkwater bij particuliere verkopers.

Dit project is mogelijk gemaakt door samenwerking met het project Performance Enhancement of the Water Utilities in the Philippines (PEWUP), een Water Operator's Partnership tussen vier waterdistricten en VEI. Het projectplan was in overeenstemming met de ontwikkelingsplannen van het stadsbestuur van Bayawan, gericht op het bereiken van de afgelegen nederzettingen om te voorzien in de basisbehoeften van de gemeenschap.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1600x900_fit_center-center_85_none/Foto5.jpg
https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1600x900_fit_center-center_85_none/Foto14.jpg

Met elektriciteit, onderdak, goede wegen, bevordering van landbouwbedrijven om in het levensonderhoud te voorzien en de infusie van drinkwater in de huizen, is Bayawan gericht op het behalen van de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling in zijn omgeving.

Wij vinden dat iedereen recht heeft op kraanwater, u ook? Help dan mee