https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/Picture-Manga.jpg

Ruim 9.000 mensen in Manga, Mozambique, hebben nu toegang tot duurzaam en veilig water uit de kraan

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Picture-Manga.jpg

Eind juni 2020 heeft Water for Life het project in Manga, Mozambique, afgerond. In totaal is er 19 kilometer waterleidingnetwerk aangelegd en hebben 9.306 inwoners (een verbeterde) toegang gekregen tot duurzaam en veilig water uit de kraan.

Manga is een arme wijk in Beira, Mozambique. In een klein gedeelte van de wijk lag een waterleidingnetwerk, maar door slecht onderhoud was de waterdruk vaak laag en de levering erg onbetrouwbaar. Daardoor kochten de inwoners van Manga vaak water bij de buren, meestal water uit een open put in de grond.

Samen met het lokale drinkwaterbedrijf heeft Water for Life een project opgestart. Het verouderde waterleidingnetwerk van 19 kilometer is vervangen en 1.099 huishoudens zijn overgebracht van het oude naar het nieuwe netwerk. Daarnaast hebben 969 huishoudens voor het eerst toegang gekregen tot duurzaam en veilig water uit de kraan. In totaal is er 19 km waterleidingnetwerk aangelegd. Het waterleidingnetwerk is aan het einde van het project overgedragen aan het lokale waterbedrijf. Inwoners kunnen nu klant worden bij het waterbedrijf om voor een klein bedrag, afhankelijk van het gebruik, duurzame toegang te krijgen tot kraanwater.

Wij vinden dat iedereen recht heeft op kraanwater, u ook? Help dan mee