https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/Filipijnen_beneficiary-3.jpg

Bijna schoon drinkwater aan huis voor Riza op de Filipijnen

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Filipijnen_beneficiary-4-kopie.jpg

Riza Aurelio: “Ik woon in de stad Cagayan de Oro op de Filipijnen samen met mijn man en mijn twee kinderen van 4 jaar en 10 maanden. Mijn man is taxichauffeur en is de kostwinner van het gezin. Ik zorg voor de kinderen. Steden en gemeenten in de Filipijnen zijn onderverdeeld in verschillende bestuurlijke eenheden, genaamd barangays. We woonden voorheen in de barangay Balulang in de stad Cagayan de Oro, maar door overstromingen, veroorzaakt door tyfoon Tembin in 2017, is ons huis weggespoeld.

Nu wonen we in de barangay Pagatpat waar de watervoorziening slecht is. We gebruiken water uit een gemeenschappelijke kraan die tijdelijk door het stadsbestuur wordt betaald. Bijna elke dag moeten we de zware jerrycans met water tillen. Soms haalt mijn man ’s ochtends vroeg water vóórdat hij naar zijn werk gaat, maar als mijn man er niet is, moet ik zelf de zware jerrycans dragen."

Help jij ook mee?
https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Filipijnen_beneficiary-3.jpg

"Omdat veel mensen de gemeenschappelijke kraan gebruiken, is er vaak niet genoeg water voor iedereen. Dan gebruiken we vervuild regenwater. Het is mijn wens om thuis een eigen kraan te hebben, zodat ik altijd toegang tot veilig en schoon drinkwater heb.”

Water for Life onderzoekt, met het lokale waterbedrijf COWD, of we er samen voor kunnen zorgen dat Riza en andere bewoners in dit gebied toegang kunnen krijgen tot water.

Benieuwd naar onze andere projecten op de Filipijnen?