x
Empty

Nieuws

Terug

Tags:

Pinkpop-bezoekers steunen Water for Life

Drinkwaterbedrijf WML heeft de primeur: voor het eerst in Nederland is een reclamezuil omgebouwd tot wateruitgiftepunt. Deze tijdelijke watertap staat komend weekend tijdens Pinkpop (10 t/m 13 juni) pal voor het NS-station in Landgraaf. Pinkpopbezoekers die met de trein terug naar huis reizen, kunnen er gratis een Watertje voor Onderweg – een WvO’tje – tappen. Wie geen eigen flesje heeft, koopt er eentje voor €1,-. De opbrengsten gaan volledig naar Water for Life.

Het wateruitgiftepunt bij het station is dit jaar nieuw maar de samenwerking tussen WML en muziekfestival Pinkpop is dat niet. Dit is het achtste jaar op rij dat Pinkpop en WML samenwerken. Pinkpop was één van de eerste festivals die kozen voor het uitdelen van gratis kraanwater en traditiegetrouw verzorgt WML elk jaar de uitgifte van water op het festival-terrein. WML zet daar dit keer 220 vrijwilligers voor in.

Lionel Richie
Bij de tijdelijke watertap-abri bij station Landgraaf kunnen de reizigers die niet beschikken over een eigen waterflesje op zaterdagavond of maandagochtend een WML-flesje kopen voor €1,-. De totale opbrengst hiervan gaat naar Water for Life. Een Limburgse Lionel Richie gaat de komende dagen via social media zorgen voor de promotie van het tappunt in Landgraaf.

Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten