x
Empty

Nieuws

Terug

Project Kachok volop in beweging

In Kachok, een arme wijk in de stad Kisumu, wordt een nieuw waterleidingnetwerk aangelegd en worden openbare waterpunten met prepaid meters gerealiseerd. Hoe staat het er nu voor met dit project?

In totaal zullen dankzij dit project 8.090 mensen in Kachok toegang krijgen tot water. Er is al een mooie start gemaakt met de aanleg van het nieuwe leidingnetwerk en de komende weken wordt dit verder afgemaakt. Dit netwerk zal straks de tappunten voorzien van water.

Test
Bijna alle prepaid meters zijn intussen geïnstalleerd. Na een eerste test zijn alle kleine problemen verholpen. De komende weken worden alle meters in werking gesteld.
Het lokale waterbedrijf zal één persoon vanuit de gemeenschap aanstellen die verantwoordelijk wordt voor het beheer. Deze persoon wordt door het waterbedrijf getraind. Vervolgens worden de meters gepromoot onder de bevolking zodat iedereen weet dat ze er zijn.

Slim
Voor waterbedrijven is klantfacturatie vaak een uitdaging. Soms lukt het niet alle rekeningen uit te geven of om op tijd langs de huizen en tappunten te gaan om het geld te innen. Ook zijn er veel klanten die zich niet bewust zijn van hoeveel water zij gebruiken. Soms hebben ze hierdoor aan het einde van de maand heel hoge waterrekeningen. Het slimme van een prepaid meter is dat er een token nodig is om water te halen. Hier wordt geld op geladen. Met het token kunnen mensen voor een vaste prijs per liter water halen. Zo weten zij voortaan van tevoren hoe hoog hun waterrekening wordt en komen ze niet meer voor verrassingen te staan.

Hier vind je alle lopende projecten van Water for Life.

Bekijk dit project
Bekijk alle projecten van Water for Life
Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten