https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/dhaka.jpg

Bangladesh - Drinkwater in de sloppenwijken van Dhaka

0,952 km waterleiding

240 gedeelde aansluitingen

7.779 mensen drinkwater

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/dhaka-2.jpg

In de stad Dhaka wonen 18 miljoen mensen, waarvan 4 miljoen in de sloppenwijken. Dit zijn informele wijken, waar vaak veel mensen dicht op elkaar wonen. De mensen die hier wonen, werken vaak in de textielsector of als schoonmaker. Vaak wonen zij met een heel gezin in een huisje bestaande uit één of twee kamers.

Officieel wordt in de sloppenwijken geen drinkwater geleverd. Inwoners tappen daarom vaak water af door illegale aansluitingen op waterleidingen verderop. Hierdoor is de kwaliteit van het water slecht en wordt er ook in andere wijken minder water geleverd door de lekken die ontstaan. Om de leefomstandigheden van de inwoners van de sloppenwijken te verbeteren en omdat de meeste van deze wijken er al meer dan 35 jaar zijn, zijn veel organisaties bezig met investeringen in het drinkwater. Het waterbedrijf helpt hier graag aan mee.

Samen met de gemeenschap en het waterbedrijf gaan wij nu in drie sloppenwijken aan de slag. We zorgen ervoor dat er goed leidingnetwerk ligt en huishoudens krijgen gezamenlijk een waterpunt, die zij zelf moeten onderhouden en beheren. Hiervoor worden trainingen gegeven. Ook zullen we soms terug gaan naar de wijk om te kijken of alles goed gaat.

Nieuws uit Dhaka

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/Afbeelding6.jpg

Tania uit Bangladesh krijgt toegang tot schoon drinkwater

Tania: “Ik woon in Dhamalkot in Bangladesh met mijn vier kinderen. Omdat we thuis geen kraanwater hebben, haal ik water bij een ander huis hier verderop. Omdat ik lang moet lopen met zware jerrycans vol water heb ik vaak last van mijn rug en kan ik mijn werk als schoonmaakster niet altijd uitvoeren."

Onze partner

https://www.waterforlife.nl/files/logos/dhaka-wasa-logo-def.png