https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/sululta-2.jpg

Ethiopië - Drinkwater en toiletten op scholen in Sululta

5 km waterleiding

10 publieke watertappunten en huisaansluitingen

30.000 mensen drinkwater

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/sululta-3.PNG

Sululta ligt in het noorden van de stad Addis Abeba. Het is een ruraal gebied, maar de populatie groeit snel. Inmiddels wonen hier 30.000 mensen. Veel mensen gaan hier namelijk wonen op zoek naar werk in de grote stad Addis Abeba.

Op dit moment ligt er een klein stuk leidingnetwerk in de wijk, maar dat levert maar 2 tot 3 dagen per week drinkwater voor de inwoners. De andere dichtstbijzijnde drinkwatervoorziening is 3 kilometer lopen en daar staan vaak lange rijen. Inwoners halen ook vaak water om zich mee te wassen bij een open bron, waar ook het vee water drinkt.

Samen met het lokale waterbedrijf gaan we investeren in een beter leidingnetwerk zodat er meer drinkwater beschikbaar komt en mensen water kunnen krijgen via een huisaansluiting of publiek watertappunt. Ook worden op de twee scholen sanitaire voorzieningen gebouwd zodat de kinderen straks op school naar het toilet kunnen.

Nieuws

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/IMG_0579-1.JPG

Meron uit Ethiopië vertelt haar verhaal

“Ik woon in Goro Chenga, Ethiopië met mijn man en twee kinderen. We verwachten ons derde kind over een paar maanden. Omdat we geen wateraansluiting aan huis hebben, koop ik water bij een ver afgelegen waterkiosk. Hiervoor moet ik bijna 2 uur lopen met zware jerrycans vol water. Dit is nu extra zwaar voor me omdat ik zwanger ben.”

https://www.waterforlife.nl/files/logos/sululta.jpg