https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/bawayan.jpeg

Filipijnen - Drinkwater in Bayawan

Waterleidingnetwerk

2.442 huishoudens drinkwater

Start: juni 2018

De stad Bayawan ligt op de Fillipijnen. Deze mensen hebben hier vaak geen toegang tot kraanwater, omdat een aansluiting te duur is. Hierdoor komen er veel water gerelateerde ziekten voor zoals diarree. Daarom werken wij met Bayawan Water District (BAWAD),het lokale waterbedrijf samen. We zullen ervoor zorgen dat er waterleidingnetwerk ligt. Hierdoor kunnen straks 2.442 huishoudens met subsidie een huisaansluiting aanvragen.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1600x900_fit_center-center_85_none/PEWUP.Uwakan-River.Bugay.Bayawan.jpg

Nieuws uit Bayawan

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/Handen-wassen2.jpg

Veilig handen wassen in Bayawan – de Filipijnen

Onze projectpartner in de Filipijnen, Bayawan Water District, heeft met hulp van de Nederlandse waterbedrijven, openbare handwasfaciliteiten opgezet in de stad Bayawan – Negros Oriental, om het risico op verspreiding van het coronavirus te verminderen.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/Foto15.jpg

Ruim 13.000 inwoners van Bayawan, de Filipijnen, hebben nu toegang tot kraanwater

Met de afronding van het project in Bayawan, de Filipijnen, hebben nu 13.525 mensen uit het Bayawan Water District (BAWAD) toegang tot veilig drinkwater. De inwoners zijn erg dankbaar voor dit project omdat het de gezondheid bevordert; zeker in deze COVID-19 tijd erg belangrijk.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/WhatsApp-Image-2021-04-20-at-01.12.16-1.jpeg

Feestelijke opening waterzuiveringsinstallatie in Bayawan, Filipijnen

In oktober trof orkaan Quinta de stad Bayawan op de Filipijnen. Door plotselinge overstromingen werd de lokale waterzuiveringsinstallatie weggespoeld en zaten inwoners maanden zonder drinkwater. Het lokale waterbedrijf bouwde, met financiering van Water for Life, de installatie weer op en maakte het bestand tegen mogelijk toekomstige orkanen.

Onze partner

https://www.waterforlife.nl/files/logos/bawad.png